Mars 2018

Mittimillan


Februari 2018

Box sångkör

Box sångkör


 

Juni 2015 - Degerby Bortblandade kör

27.05.2015 kl. 09:54
Degerby Bortblandade kör är Månadens kör i juni 2015

 

Kort om Degerby Bortblandade kör

Då Degerbyrevyn 1997 avslutats framkastades tanken att fortsätta sjunga som kör eftersom sången klingat så fint. En stor del av gänget ställde upp, ett 30-tal degerbybor i åldern 12-61. Inga större mål ställdes då, det var bara roligt att sjunga.

Ända från början har kören aktivt ställt upp på olika både kommunala och andra tillställningar, och efterhand har målen ställts allt högre. Kören har deltagit i flera körfestivaler både inrikes och utrikes. Samarbete med andra körer i form av gemensamma konserter och körsupéer är en viktig del av verksamheten.

Medlemsantalet har under åren varierat allt från 12 till nuvarande 25 sångare från Degerby, Ingå och Sjundeå i en ålder av 31-74. Vi kan stoltsera med en rätt jämn balans mellan stämmorna, i dag hela 6 tenorer och 4 basar.

Kören är en sektion inom Degerby Ungdomsförening och verksam som kurs inom MBI.

 

Vem är er dirigent?

Körens dirigent sedan hösten 2009 är Magnus Ljungqvist. En inspirerande dirigent med stora ambitioner.

 

Vad har ni på gång just nu?

I september 2014 gästade vi en kör i St.Gaudens, södra Frankrike. Nu arbetar vi intensivt med arrangemangen för fransmännens svarsvisit i Ingå. Höjdpunkten för besöket är en stor konsert i Ingå kyrka den 28.8.2015 kl. 19.30 med Comming´ Gospel och kvintettten Les Encantat´s från Frankrike samt The Winestones från Karis och Degerby Bortblandade kör. En konsert med unik blandning av gospel, folkmusik på svenska, engelska, franska, occitaniska och baskiska under rubriken:  COMMINGÅ Gospel Consert.

DBb slipar sin andel under körlägret i Hitis med konsert i Hitis kyrka lördagen den 27.6. Körlägret är ett av redan traditionella aktiviteter.

Uppträdanden på Degerby dagen och Karisnatten är även inbokade i sommar.

 

När och var övar ni?

Vi övar måndagar kl 19-21 på Furuborg i Degerby.

 

Hur blir man medlem i kören?

Man kan anmäla sig till kören då MBI-terminen i Ingå inleds.

 

Vad är det bästa med DBb

En glad och familjär atmosfär präglar kören. Många har varit med från början så vi känner varandra rätt bra vid det här laget. Att komma med som ny medlem brukar dock inte ställa till problem. Att vi har en fin fördelning i stämmorna ger resultat i vårt arbete att utvecklas. Att vi dessutom har sångare i alla åldrar är trevligt för alla. En inspirerande dirigent med ambitioner gör att vi utvecklas och den musikaliska nivån stiger. Enskilda korister ges tillfälle att handha solouppdrag och uppträda med instrument. Alla brukar ställa upp vare sig det gäller att uppträda eller ställa upp för supéarrangemang. Det projekt vi just nu håller på med bidrar verkligen till att engagera hela kören.

 

 

HåW