Mars 2018

Mittimillan


Februari 2018

Box sångkör

Box sångkör


 

Maj 2016 - Intermezzokören

01.05.2016 kl. 00:00

Intermezzokören är en blandad kör med ca 50 aktiva sångare. Medlemmarna kommer från hela Åland men hemorten är Mariehamn. Kören grundades 1990 av Guy Karlsson och var fram till 2002 en renodlad gospelkör. De senaste 14 åren har varit en brokig stig med pop, visor, traditionell körsång, rock och även klassisk musik. Kören leds ännu idag av maestro Guy Karlsson, som är en stor inspiratör och en passionerad musikälskare. Han får det mesta att bli roligt! Uppslutningen till måndagkvällarnas övningar är ofta stor, Intermezzokören betyder mycket för många i kören.Intermezzokören är en kör som inte tackar nej till utmaningar och konsertplatserna har varierat från kyrkor och konserthus till parkeringsgarage och vinkällare. Körens verksamhet har en tendens att bli uppdelad i projekt. Det senaste projektet - "Björn & Benny - så mycket mer än Abba", avslutades i februari och då hade 3 konserter på hemmaplan + 2 konserter på fastlandet besökts av 850 personer. Nästa stora projekt är redan under planering, vi ligger inte på latsidan!

Denna vår är något av en mellanlandning, ett projekt är slut och nästa tar vid i höst. En vårkonsert ska vi ändå hålla den 11 maj och den går under namnet "Tillsammans". Kören delar konsert med inbjudna gäster, i detta fall ålänningar med utländsk härkomst. Våra vänner sjunger på sitt språk och bjuder på musik från sin kultur, bl.a. blir det på persisk kärlekssång och grekisk bozouki. Vi sjunger även tillsammans, över gränserna.

En viktig del av Intermezzokörens verksamhet är de återkommande resorna, både långa och korta. Många länder har besökts under åren, bl.a. Ungern, Skottland, Danmark och inte minst gospelns hemland USA. De senaste resorna har tagit kören till Florens, Italien (2012) och Fuengirola, Spanien (2014). I februari detta år besöktes Ekenäs och Åbo.

Intermezzokören är ett sammansvetsat, familjärt gäng där stommen har sjungit tillsammans långt över 10 år. En del har varit med från allra första början! Sången och projekten är viktiga, naturligtvis, men minst lika viktig är även den sociala samvaron. På övningarna träffar man sina vänner och styrelsen är evigt tacksam över medlemmarna som ställer upp på både det ena och det femte! Man kan vara hur trött och eländig som helst när man släpar sig till övningen, men likväl går man alltid hem med lätta fötter och leende läppar. Körsång och Intermezzo är som medicin för själen.

Mia Josefsson, ordförande