Mars 2018

Mittimillan


Februari 2018

Box sångkör

Box sångkör


 

Juli 2016 - Kvevlax Sångkör

01.07.2016 kl. 00:00

Kort om Kvevlax Sångkör.

Kvevlax sångkör grundades 1977 som blandad kör i medborgarinstitutets, nuvarande vuxeninstitutets regi. Repertoaren omfattar gammalt och nytt, andliga sånger, visor, pop och rock. Vi uppträder t.ex i kyrkan med de vackraste julsångerna och under påskens kvällsböner. Vi deltar också i uppträdande som ordnats av vuxeninstitutet. Körmedlemmarna kommer från Kvevlax samt från byarna runtomkring.

Kören har ett mycket tätt samarbete med andra körer. Ett större projekt hade vi tillsammans med Singsby sångkör och Helsingbykören med 60-tals musik. Den sista konserten uppfördes i Umeå som en del av Kulturhuvudstadsåret 2014. Vi deltar också mycket aktivt i Vasabygdens sång- och musikförbunds verksamhet.

Förutom sång är samvaro en viktig del av verksamheten. Vi ordnar regelbundet teaterresor till Helsingfors och Åbo. Körläger och dylika tillfällen ordnas då det är möjligt.

 

Vem är körens dirigent?

Simon Granlund, är en förträfflig dirigent och dessutom en sångsolist av klass.

 

Vad har ni på gång just nu?

Vi har just startat ett gospelprojekt tillsammans med Helsingbykören och Singsby sångkör. Målet är uppträdande i USA 2018. Redan hösten 2016 är det planerat en lära- och inspirationsresa till Sverige. Vi lär inte behöva så mycket mera just nu.

 

När och var övar ni?

Vi övar i Kvevlax församlingshem måndagar 19:00 - 20:30.

 

Hur blir man medlem i kören?

Det är bara att komma med till en övningskväll.

 

Vad är det bästa med Kvevlax Sångkör?

Vi sjunger och trivs.


Läs mer om Kvevlax Sångkör på http://kvevlaxsangkor.sangochmusik.fi/start/