Mars 2018

Mittimillan


Februari 2018

Box sångkör

Box sångkör


 

Oktober 2016 - Double Up

01.10.2016 kl. 00:00

Kort om Double Up

Dubbelkvartetten Double Up är inne på sitt nittonde verksamhetsår med Marika Esch som musikalisk ledare. Ursprungligen var målsättningen inriktad på att sjunga jazzstandards, men repertoaren har breddats med traditionella kör- och kvartettsånger och nyarrangemang av folkvisor. Förutom egna konserter har en viktig del av vår verksamhet bestått av ett nära samarbete med Närpes Skolmusikkår i de populära showerna med olika musikaliska teman, där Double Up har bidragit med egna avdelningar och fungerat som kör åt solister.

 

Har ni en egentlig dirigent eller är det ensemblesång som gäller?

Vi har inte haft en egentlig dirigent, utan Marika Esch har övat in vår repertoar och sen varit med och sjungit första alt.

 

Vad har ni på gång just nu?

I höst håller vi på med att öva in Bob Chilcotts ”A little jazz mass” plus några sånger till som vi kommer att framföra i Närpes kyrka 12.11. Kantor Sam Lindén medverkar också med orgelmusik. I vår kommer vi att ordna en gemensam konsert med sångstuderande Andrea Eklund och bl.a. sjunga arrangemang av henne. Vi kommer eventuellt också att delta i Vasa körfestival.

 

När och var övar ni?

Vi övar på måndagar på SÖFF i Yttermark där Närpes Vuxeninstitut (MI) har sitt kansli. Kören verkar i vuxeninstitutets regi och Marika Esch är musiklärare där.

 

Tar ni in nya medlemmar eller är storleken på ensemblen definierad till åtta sångare?

Vi tar vid behov in nya sångare, antalet måste inte vara 8. Vi försöker hitta en balans mellan stämmorna och damernas röster är oftast svagare än männens, så nu har vi en extra dam med.

 

Vad är det bästa med Double Up?

Som medlemmar i Double Up har vi den intressanta utmaningen att fokusera på en homogen och fin klang och att få sjunga en rätt avancerad repertoar med upp till åttastämmiga arrangemang. Den begränsade ensemblestorleken gör också att vi får en personlig ”coachning” och rösthantering – för att inte tala om den fina sociala gemenskapen.